Barcelona sa dohodla na podmienkach s Vitorom Roquem

Zdieľať:

Keďže preteky o Roqueho vstupujú do záverečnej fázy, Barcelona je v procese finalizácie zmluvy s Athletico Paranaense.

Roqueova túžba prijať žiarivé farby Blaugrana je už dobre známa. Tým, že Barca odmietla vstúpiť do rokovaní s ostatnými elitnými európskymi stranami, získala významnú výhodu v prenasledovaní mladej hviezdy.

V skutočnosti Fabrizio Romano hlási, že 18-ročný útočník dokonca dosiahol dohodu o osobných podmienkach s šampiónmi La Ligy. Predpokladá sa, že Roque podpíše zmluvu s Barcou do roku 2028 a bude mať veľmi vysokú klauzulu o uvoľnení.

Podľa GOAL je Barcelona pripravená zaplatiť 40 miliónov eur za podpis Roqueho, ale platby chce uskutočniť v štyroch splátkach v priebehu štyroch rokov.

Vzhľadom na finančné obmedzenia, ktorý predlžuje platobný proces, značne zvýhodňuje Barcu. Katalánci plánujú platiť 10 miliónov eur za sezónu do roku 2026, pričom náklady rozložia na štyri roky.

Barcelona použila podobný prístup pri podpise Ferrana Torresa z Manchestru City. Obe strany sa dohodli, že Barca zaplatí 55 miliónov eur rozdelených do štyroch splátok, z ktorých prvá bola vyplatená tento rok v lete.

Brazílsky klub však nie je naklonený týmto podmienkam a chce okamžite dostať aspoň 20 miliónov eur v hotovosti.

Skutočnosť, že Roque odmietol niekoľko ďalších ponúk v nádeji, že sa jeho prestup do Barcelony zhmotní, zvyšuje šance klubu presvedčiť Athletico pri rokovaniach.

Podľa správ bolo stretnutie s Athletico Paranaense stále pozitívne, pretože všetky strany sú ochotné vyhovieť. Hoci sa v diskusiách nenašiel žiadny konkrétny výsledok, očakáva sa, že na budúci týždeň sa uskutoční druhé stretnutie, ktoré sa v ságe ukáže ako kľúčové.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: allfootballapp.com