Barcelona sa rozhodla bezplatne získať 18-ročný zázrak Chelsea

Zdieľať:

Zatiaľ čo Barcelona sa blíži k získaniu Oriola Romeu, toto leto tiež tvrdo pracuje na posilnení svojich mládežníckych tímov.

Mikayil Faye prišiel už toto leto a už robí veľký dojem na manažéra tímu Xaviho Hernandeza. Blaugrana sa pozerajú aj na 17-ročného ľavého obrancu Borussie Dortmund Almugera Kabara.

Teraz čerstvá správa od novinára Alberta Rogea uvádza, že Barcelona získa mladého anglického krídelníka Tudora Mendel-Idowu z Chelsea na bezplatný prestup.

Mendel-Idowu, produkt mládežníckej akadémie Chelsea, je považovaný za jednu z najlepších perspektív, aká sa v Cobhame za posledné roky presadila. Tento 18-ročný krídelník strelil v 35 zápasoch za tím Blues do 18 rokov 13 gólov a na ďalších šesť prihral.

Tento všestranný krídelník tiež štyrikrát reprezentoval anglický národný tím na úrovni do 17 rokov, pričom strelil tri góly.

Mendel-Idowu teraz prestúpi do Katalánska na bezplatný prestup. Zázračný tínedžer podpíše trojročný kontrakt, ktorý ho udrží v Barcelone do leta 2026.

Správa uvádza, že Mendel-Idowu je hráč, na ktorého vsádza nový športový riaditeľ Deco a krídelník bude spočiatku pôsobiť v Barçe Atletic, kde čoskoro začne prípravnú sezónu.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: siphillipstalkschelsea.substack.com