Barcelona sa rozhodne o výrobcovi dresov do marca

Zdieľať:

Barcelona má zmluvu s Nike do roku 2028, ale ako sa blíži nová sezóna, tím z Katalánska údajne oslovili iní výrobcovia, konkrétne Puma, a prinútili ich prehodnotiť súčasnú zmluvu.

Ako taká sa objavila správa od Mundo Deportivo, že Barcelona je momentálne v poslednom úseku rokovaní s Nike aj Pumou. Kým prví si svoju ponuku vylepšili, stále nie je taká vysoká ako tá druhá.

Rozdiel medzi týmito dvoma výrobcami je v tom, že Nike sa viac zameriava na bonusy, zatiaľ čo Puma navrhla značný fixný poplatok.

Ako uvádza MD, okrem partnerstva s veľkými značkami, ako sú vyššie uvedené, tím z Katalánska tiež skúma ďalšie možnosti, ako je výroba svojich dresov vlastnými rukami.

Začali podnikať kroky smerom k tejto myšlienke tým, že navštívili továrne v krajinách ako Bangladéš a Čína a tiež hovorili s veľkým distribútorom, aby sa uistili, že dresy sa môžu predávať všade na svete.

Hovorí sa, že Barcelona chce dokončiť svoje rozhodnutie do marca, aby mohla začať vyrábať dresy pre budúcu sezónu, hoci Nike už vyrába dresy na sezónu 2024-25.

Rozhodnutie je pre Barcelonu skutočne dôležité, pretože porušenie zmluvy s Nike môže viesť k penalizácii.

Bez ohľadu na rozhodnutie sa Barcelona usiluje o to, aby ich dresy boli najlepšie platené a najhodnotnejšie na trhu, pričom potenciálne môžu dosiahnuť 200 miliónov eur za sezónu.

K dnešnému dňu sa Barcelona stále rozhoduje, ktorá značka bude poskytovať tímovú súpravu od 1. júla. Spoločnosť Nike pôvodne nechcela diskutovať o novej dohode a poukázala na existujúcu zmluvu do roku 2028.

V posledných týždňoch však spoločnosť Nike, ktorá dodáva dresy Barcelony od roku 1998, zmenila svoj postoj a ponúkla lepšiu ponuku. Ponuka však nie je taká vysoká, akú sú ochotné zaplatiť iné značky ako Puma.

Bez ohľadu na to, ako sa Barcelona rozhodne, vie, že bude mať stále najlepšie platenú zmluvu na trhu.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: 101greatgoals.com