Barcelona a Nike na prahu „historickej dohody“ – ročná platba 90 miliónov eur, podpisový bonus 150 miliónov eur

Zdieľať:

Hoci sa zdá, že dohoda napreduje, zatiaľ nedošlo k žiadnemu oficiálnemu oznámeniu. Od odhalenia prvotných detailov sa toho s verejnosťou veľa nezdieľalo.

Podľa Mundo Deportivo sú však Barcelona a Nike veľmi blízko k dokončeniu historickej dohody pre klub, pretože po dokončení tejto dohody bude dres Barcelony najlepšie plateným na trhu.

Jednou zo zostávajúcich otázok je dĺžka trvania zmluvy. Barcelona chcela zmluvu predĺžiť o ďalších 10 rokov, do roku 2034, zatiaľ čo Nike uprednostnila 15-ročné predĺženie, do roku 2039. Zdá sa pravdepodobné, že pristúpia na kompromis o 12-ročnom predĺžení do roku 2036.

Medzi už dohodnutými bodmi je bonus za obnovenie pre Barcelonu vo výške 150 miliónov eur. Klub tiež dostane fixnú ročnú platbu vo výške približne 90 miliónov eur plus bonusy.

Dôležité je, že sa im podarilo odstrániť sankcie z predchádzajúcich zmlúv, ktoré znižovali platby v prípade nesplnenia určitých cieľov, ako je postup do štvrťfinále Ligy majstrov.

Teraz bude Barcelona dostávať pevnú sumu bez ohľadu na výkon, s ďalšími bonusmi za dosiahnutie konkrétnych cieľov.

Ďalšou dôležitou zmenou v zmluve je zahrnutie doložiek o uvoľnení. Predtým Barcelona nemohla ľahko ukončiť zmluvu s Nike, ak by došlo k jej porušeniu. Teraz však môžu vypovedať zmluvu bez toho, aby sa obrátili na súd, ak si Nike nesplní svoje záväzky.

Napriek prebiehajúcim rokovaniam sa dres na budúcoročnú sezónu, ktorá pripomína 125. výročie Barcelony, dostane do predaja o dva alebo tri týždne.

Vydanie sa oneskorilo kvôli chybe tlače, keďže Nike použila na dresoch staré logo Spotify. Teraz vyrábajú nové zásoby. Vzhľadom na počet dresov už potlačených starým logom sa tieto budú predávať za inú cenu.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: sportbuzzbusiness.fr