Barcelona dostala od súdu nepriaznivé rozhodnutie o minulom odvolaní proti ukončeniu zmluvy s Nike

Zdieľať:

Začiatkom roka sa prezident Barcelony Joan Laporta postavil proti Nike, verejne odhalil „porušenia zmluvy“ a dokonca sa zaviazal ukončiť zmluvu, ktorá nevyprší do roku 2028.

S odvolaním sa na nespravodlivé obchodné marže, problémy s dodávkami a dohodu, ktorá je úplne mimo dosahu súčasného trhu, Laporta dokonca naznačila prechod ku konkurencii Puma alebo dokonca vytvorenie vlastnej značky.

Súd potvrdil sériu preventívnych opatrení, ktoré v apríli zaviedol barcelonský obchodný súd, čím Barcelonu v skutočnosti prinútil dodržiavať podmienky súčasnej zmluvy do roku 2028.

To zahŕňa dodržiavanie sponzorskej zmluvy, spoluprácu so spoločnosťou Nike pri plnení jej záväzkov a zdržanie sa podpisu akýchkoľvek dohôd so sponzormi tretích strán, ktoré by mohli byť v rozpore so zmluvou Nike.

Rozhodnutie súdu iba zakazuje Barcelone ukončiť zmluvu s Nike alebo nájsť novú dohodu s treťou stranou, kým sa dohoda s Nike neskončí.

Barcelona v posledných mesiacoch tvrdila, že Laportov výbuch bol prostriedkom, ako prinútiť Nike, aby podpísala vylepšenú zmluvu.

Zatiaľ čo súdna bitka pokračuje, s úplným súdnym konaním naplánovaným na október, zdá sa, že Barcelona aj Nike sú otvorené opätovnému prerokovaniu novej dohody po roku 2028.

Barcelona je presvedčená, že dokáže zabezpečiť oveľa priaznivejšiu dohodu, ktorá odráža aktuálnu trhovú hodnotu takéhoto sponzorstva.

Barcelona je v neistej finančnej situácii a lukratívna sponzorská zmluva môže byť veľkou posilou.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: footyheadlines.com