Xavi dal Barcelone zoznam siedmich hráčov, ktorí sú „nedotknuteľní“

Zdieľať:

Vstupujeme do záverečnej fázy prebiehajúcej sezóny, Barcelona s titulom v La Lige takmer vo vrecku už plánuje svoj káder na budúcu sezónu.

S prekonaním prekážok Financial Fair Play budú predaje hráčov nevyhnutné a ponuky bude možné prijať pre niekoľko hviezd.

Podľa správy Gabriela Sansa z Mundo Deportivo však manažér Xavi Hernandez odovzdal barcelonskej administratíve zoznam siedmich hráčov, ktorí sú považovaní za absolútne „nedotknuteľných“.

Marc-André ter Stegen patrí medzi hráčov, ktorých manažér Xavi považuje za „neprestupiteľných“. A niet sa čomu čudovať vzhľadom na vynikajúcu sezónu, ktorú si nemecký reprezentant užíva a láme brankársky rekord za brankárskym rekordom.

Spolu s Ter Stegenom sa za „nedotknuteľných“ považuje aj duo stopérov Ronald Araujo a Andreas Christensen. V skutočnosti správy dokonca naznačujú, že hoci Barça podpísala posledného len minulé leto, už teraz premýšľa o predĺžení zmluvy s ním.

Štatút nedotknuteľný si v Barce udržal aj Frenkie de Jong, ktorého vlani v letnom okne takmer vytlačili z klubu. Holanďan podáva kvalitné výkony jeden za druhým a je kľúčovým členom tímu, hoci s ním klub chce viesť rozhovory o znížení platu.

De Jongov parťák v strede poľa Pedri je ďalšou superhviezdou, ktorá je v Barcelone považovaná za nedotknuteľnú. 20-ročný hráč je nepochybne jedným z najdôležitejších kúskov v Xaviho systéme a za žiadnu cenu mu nebude dovolené odísť.

Ďalej  na ihrisku sú to Robert Lewandowski a Ousmane Dembele, ktorí sú vnímaní ako nedotknuťeľný. Aj, keď jeho forma v druhej polovice sezóny klesla, Lewandowského kvalita a dôležitosť pre tím zostáva nespochybniteľná.

Čo sa týka Dembeleho, Francúz je Xaviho favoritom a rokovania o novej zmluve s ním sa tiež začnú, keďže jeho súčasná zmluva vyprší budúci rok.

Okrem týchto siedmich mien by bolo spravodlivé predpokladať, že Barcelona vidí aj trio Gavi, Jules Kounde a Alejandro Balde ako kľúčové časti tímu do budúcna. 

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: dailypost.ng