Agenti obrancu Barcelony sa stretli s Alemanym, klub chce vzájomné vypovedanie zmluvy.

Zdieľať:

Len niekoľko minút po tom, čo Sergio Busquets potvrdil svoj odchod z FC Barcelona, ​​je budúcnosť ďalšieho skúseného hráča, Jordiho Albu, uvrhnutá do neistoty.

Podľa správy Davida Bernabeu Revertera zo SPORT boli Albovi agenti dnes v Barcelone a mali stretnutie s klubovým riaditeľom Mateu Alemanym.

Podľa aktualizácie je cieľom Barcy, pokiaľ ide o Albu, dohodnúť sa na vzájomnom ukončení jeho zmluvy, aby mohol ľavý obranca opustiť klub.

Alba v tejto sezóne prišiel o miesto prvého ľavého obrancu Barcelony, pričom Alejandro Balde je pred ním v poradí.

Mzdy 34-ročného hráča v budúcej sezóne údajne vzrastú na masívnych 38 miliónov eur, a to vďaka minulým odloženým platbám a jeho prírastkovej zmluve, ktorá bola podpísaná počas éry Josepa Maria Bartomeua.

Vzhľadom na to, že klub je pod tlakom, aby znížil svoje platy, nemôže si dovoliť platiť Albovi toľko, len pri akejkoľvek fantázii. Ako taký sa snažia s hráčom dosiahnuť vzájomnú dohodu o ukončení zmluvy.

Aj keď sa Španiel zdráhal prijať takýto návrh, nedávne správy naznačujú, že by mohlo dôjsť k zmene postoja, keďže Busquets je na odchode a Lionel Messi sa tiež nemusí vrátiť.

Alba  by mohol využiť možnosť letného odchodu z Barcelony. Ak nie, druhou možnosťou pre krajného obrancu bude akceptovať obrovské zníženie platu, aby ho klub zmestil na mzdové náklady pri dodržaní pravidiel finančnej fair play.

Teraz sa uvidí, či je Alba ochotný znížiť si svoj plat, alebo sa po vzájomnej dohode na konci sezóny rozhodne odísť.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: FCBN