Niekoľko tímov Premier League má záujem o útočníka Barcelony, hráč je otvorený odchodu.

Zdieľať:

Nedávna správa od Diario AS zdôraznila dilemu Barcelony v súvislosti s budúcnosťou dvoch útočiacich hráčov Ousmane Dembele a Raphinha.

Zatiaľ čo Xavi si vyhradzuje vieru v Dembeleho, veľa sa uvažuje o tom, či by mal Raphinha pokračovať na Camp Nou aj po roku 2023. Xavi je spokojný s výkonmi Brazílčana, ale v lete, keď sa klub usilovne snaží generovať príjmy , by mohol byť hráč obetovaný.

Správa naznačuje, že Raphinha je pripravený odísť z Barcelony, ak dostane dobrú ponuku z Anglicka. Toto prichádza na pozadí jeho agenta Deca, ktorý sa ho snaží presvedčiť, aby sa vrátil do Premier League v snahe oživiť svoju kariéru.

Barcelona si je vedomá vplyvu Raphinhu v Anglicku vďaka jeho mimoriadne úspešnému pôsobeniu v Leeds United. Zdá sa, že samotný hráč je ochotný vrátiť sa do Anglicka, pričom o jeho služby majú záujem rôzne kluby v celej Premier League.

Je potrebné dodať, že neistá budúcnosť Deca ako hráčskeho agenta by mohla zohrať kľúčovú úlohu pri diktovaní predaja Raphinhy. Bývalý stredopoliar údajne rokuje s Barcou o tom, aby sa stal novým športovým riaditeľom klubu a nahradil Mateua Alemanyho.

Ak by sa Deco stal športovým riaditeľom, Raphinha možno bude musieť odísť, takže nie je pochýb o tom, že by mohol uprednostňovať svojho klienta. Brazílčanov odchod z Camp Nou sa preto zdá byť celkom pravdepodobný.

Teraz je na Barcelone, aby sa porozprávala s potenciálnymi záujemcami. Ako už bolo spomenuté, klub si je vedomý vplyvu hráča v Anglicku a chcela by dosiahnuť čo najvyššiu ponuku v snahe získať späť sumu, ktorú minulé leto minula na hráča.

Čokoľvek okolo hranice 60 miliónov eur by sa mohlo ukázať ako prospešné pre Barcu, pretože sa snaží získať nové finančné prostriedky a znížiť platy v snahe získať nových hráčov pred novou sezónou.

Zdroj: barcauniversal

Foto: caughtoffside