Barcelona si ide pre Vitora Roqueho

Zdieľať:

Podľa Mundo Deportivo sa FC Barcelona po týždňoch špekulácií a nerozhodnosti rozhodla naplno prenasledovať brazílskeho zázračného chlapca Vitora Roqueho.

18-ročnému útočníkovi z Athletico Paranaense sa podarilo plne presvedčiť  Blaugrana o svojej hodnote a dôležitosti vďaka svojim skvelým výkonom v Južnej Amerike.

Vzhľadom na súčasnú ekonomickú situáciu v FC Barcelona nie je pre katalánskych gigantov utrácať obrovské sumy za viacerých hráčov.

Po dlhom starostlivom zvážení a premyslenom hodnotení sa v Barcelone domnievajú, že Vitor Roque bude skutočne stáť za investíciu vo výške približne 35 – 40 miliónov eur, ktorú Athletico Paranaense požaduje za jeho predaj.

Vzhľadom na veľký záujem zo strany anglickej Premier League Chelsea a Arsenal tiež o Roqueho, musíme oceniť odhodlanie hráča čakať na Barcelonu napriek lepším finančným ponukám, ktoré prichádzajú odinakiaľ.

FC Barcelona má v úmysle ponúknuť mladíkovi dlhodobú zmluvu, ktorá by mu umožnila amortizovať prestupovú čiastku počas niekoľkých rokov namiesto jednej masívnej platby vopred, čo by bolo problematické.

Teraz sa uvidí, ako rýchlo dokážu Katalánci vyriešiť ostatné prestupy, kým urobia oficiálny krok smerom k 18-ročnému útočníkovi.

Zdroj: barcanewsnetwork

Foto: strettynews