Xavi chce stredopoliara v hodnote 60 miliónov eur, Barcelona zvažuje dohodu-výmena plus hotovosť

Zdieľať:

Ruben Neves z Wolves je kandidátom, ktorého schvaľuje prezident klubu Joan Laporta, pričom sa s portugalčanom dohodol aj na osobných podmienkach. Nie je to však hráč, ktorého chce manažér Xavi Hernandez podpísať.

Namiesto toho, ako uviedol Sique Rodriguez, manažér Barcelony sa zúfalo snaží získať eso Realu Sociedad Martina Zubimendiho, aby nahradil Busquetsa v budúcej sezóne. Xavi chce španielske eso za každú cenu, aj keď jeho klauzula o uvoľnení vo výške 60 miliónov eur veľmi sťažuje operáciu.

Situácia je však veľmi komplikovaná, pretože Zubimendi nedávno podpísal novú zmluvu s Realom Sociedad a obsahuje klauzulu o uvoľnení v hodnote 60 miliónov eur. Real Sociedad netúži znížiť túto sumu, zatiaľ čo Barça nie je schopná vyplatiť takú sumu.

Preto sa v správe uvádza, že novokorunovaní šampióni La Ligy zvažujú ponúknuť hráčov výmenou za zníženie nákladov na operáciu.

Keďže Real Socied  hľadá nového pravého obrancu, Barcelona by im mohla ponúknuť služby Sergina Desta, ktorý je momentálne na hosťovaní v AC Miláno a nemá žiadnu budúcnosť na Spotify Camp Nou.

Zubimendi sa momentálne sústreďuje na to, aby sezónu výrazne ukončil s Realom Sociedad. 24-ročný hráč už predtým hovoril o tom, ako je šťastný v baskickom klube:

„Neviem, či by som mohol odísť alebo nie, ale o odchode som ani neuvažoval. Túto sezónu si veľmi užívam, som tu veľmi spokojný so svojím životom a chcem pokračovať v napĺňaní cieľov klubu a svojich vlastných, myslím si, že je to to najlepšie, čo môžem urobiť.”

Ale keď Xavi trvá na svojom podpise, bude zaujímavé sledovať, či je Barcelona schopná uzavrieť nejakú dohodu s Realom Sociedad o možnej dohode s výmenou a hotovosťou.

Zdroj: barcauniversal

Foto: archysport