OFICIÁLNE: Jordi Cruyff opustí Barcelonu 30. júna

Zdieľať:

FC Barcelona oficiálne potvrdila, že športový riaditeľ Jordi Cruyff opustí klub 30. júna, keď mu vyprší zmluva.

Cruyff nastúpil do Barcelony ako športový riaditeľ v septembri 2021 v rámci reštrukturalizácie administratívy Joana Laportu.

Cruyffovi vyprší zmluva s klubom 30. júna a objavili sa špekulácie, že zvažuje odchod, najmä keď sa ukázalo, že po budúcom mesiaci nebude pokračovať ani Alemany.

A Blaugrana potvrdili, že je to skutočne tak, 49-ročný Cruyff je pripravený odísť z klubu a venovať sa novým profesionálnym projektom. Vo vyhlásení, ktoré vydala Barcelona, ​​sa uvádza:

“Športový riaditeľ FC Barcelona Jordi Cruyff neobnoví zmluvu s klubom na konci aktuálnej sezóny z dôvodu túžby realizovať nové profesionálne projekty.

“Toto oznámil dnes ráno prezidentovi Joanovi Laportovi na emotívnom stretnutí, na ktorom Cruyff argumentoval svojim odchodom pri hľadaní nových výziev po dvoch sezónach v Barcelone.”

Cruyff informoval Barcelonu, že pomôže klubu uzavrieť všetky prebiehajúce operácie na trhu pred jeho odchodom a pomôže s prechodom „k novej štruktúre futbalovej exekutívy“.

“Klub ďakuje Jordimu Cruyffovi za jeho dôležitý prínos ako člena športovej komisie a praje mu veľa šťastia na jeho novej profesionálnej ceste,” uzavrelo vyhlásenie.

Zdroj: barcauniversal

Foto: fc barcelona