12 hráčov Barcelony, ktorí by mohli toto leto odísť

Zdieľať:

Nová správa od Mundo Deportivo (h/t Barça Universal) ponúkla zoznam hráčov, ktorým v nadchádzajúcom lete môžu odísť.

OBRANA:

V defenzíve je Barcelona otvorená predaju Sergina Desta, Samuela Umtitiho a Clementa Lengleta, troch hráčov, ktorí sa majú vrátiť na Camp Nou po skončení svojich hosťovaní.

Lenglet už rokuje s Tottenhamom o trvalom presťahovaní do severného Londýna toto leto, zatiaľ čo Lecce dúfa, že udrží Umtitiho na trvalo. Obaja vyzerajú dosť pravdepodobne, že opustia Camp Nou.

Dest v AC Miláno bol v poslednom čase úzko spätý s prestupom do Unionu Berlín, ale Barcelona je otvorená myšlienke zahrnúť ho do výmennej dohody zahŕňajúcej jeden z jej hlavných cieľov.

Ďalším obrancom, ktorý možno v lete opustí Barcelonu, je Jordi Alba. Aj keď má ľavý obranca ešte rok do konca zmluvy, veterán čelí tlaku na zníženie platu, čo by ho v konečnom dôsledku mohlo presvedčiť, aby ukončil zmluvu.

STRED POĽA:

Zoznam stredopoliarov, ktorým hrozí odchod z Camp Nou, je pomerne malý. Franck Kessie je jediným skutočným hráčom, ktorý by mohol dostať zmluvu, uprostred záujmu niektorých z popredných európskych klubov.

Pokiaľ ide o ostatných, Pablo Torre pôjde pravdepodobne na hosťovanie. To isté možno povedať o Nicovi, hoci Barcelona sa ho môže pokúsiť predať natrvalo v rámci výmennej dohody.

ÚTOK:

V útoku vedie zoznam Ansu Fati. Mladíkovi Barcelony hrozí, že bude predaný po jeho slabých výkonoch v tejto sezóne. Odísť by mohol najmä vtedy, ak sa do klubu vráti Lionel Messi.

To isté možno povedať o Ferranovi Torresovi, ktorý nedokázal ponúknuť produktivitu. Raphinha má za sebou relatívne lepšiu sezónu,a záujem je z Anglickej Premier League ale Xavi Hernández si ho chce nechať aj pre dalšiu sezónu.

Ďalšími útočníkmi, ktorým hrozí odchod z Barcelony, sú Alex Collado a Abde Ezzalzouli. Prvý z nich pôjde pravdepodobne opäť na hosťovanie, zatiaľ čo v prípade druhého je situácia oveľa zložitejšia.

Marocký reprezentant si užil v Osasune skvelé hosťovanie, s ktorým bol spokojný aj Xavi Hernández. Ale keďže Leeds United je údajne pripravený vyčleniť 40 miliónov eur za mladíka, Barcelona by mohla byť v pokušení predať hráča toto leto, ako súčasť svojich plánov získať peniaze pred nadchádzajúcim letom.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: twitter/Soy Calcio