Barcelona ponúkla pravého obrancu v hodnote 20 miliónov eur, ale Xavi chce skúsenejšiu možnosť

Zdieľať:

Ivan Fresneda zažil pôsobivú debutovú sezónu v La Lige s Realom Valladolid v nedávno skončenej sezóne. A výkony pravého obrancu ho postavili na zoznam mnohých špičkových klubov vrátane FC Barcelona.

Nedávne správy naznačili, že riaditeľ Barcelony Mateu Alemany a ďalší predstavitelia mali stretnutie so zástupcami Fresnedy z Lian Sports Group, aby prediskutovali potenciálny prestup.

A podľa Gabriela Sansa z Mundo Deportivo počas tohto stretnutia Barcelone ponúkli jeho agenti možnosť získať Fresnedu z Realu Valladolid v nadchádzajúcom letnom prestupovom období.

Posudzuje sa však niekoľko možností na posilnenie pozície, vrátane Fresnedy. A Barcelone skutočne v lete ponúkli šancu podpísať 18-ročného pravého obrancu.

Fresneda by mohol byť k dispozícii za rozumnú cenu toto leto, pričom po zostupe Valladolidu klesne jeho čiastka v klauzule o uvoľnení na 20 miliónov eur. A existuje možnosť, že dohoda by sa mohla uskutočniť za nižšiu cenu.

Ale podľa správy chce manažér Barcelony Xavi Hernandez na pozíciu pravého obrancu niekoho skúsenejšieho, aby mohol niečo zmeniť na najvyššej úrovni v Lige majstrov UEFA.

To je niečo, o čom boli agenti Fresnedy informovaní, zatiaľ čo Katalánci im tiež povedali, že nemôžu okamžite pristúpiť k prestupu kvôli finančnej situácii klubu a potrebe posilniť iné prioritné pozície. Zástupcovia mladíka však Barce povedali, že sa nikam neponáhľajú.

Fresneda sa teší veľkému záujmu aj zo strany nemeckej Borussie Dortmund. Zostáva teda vidieť, či je Barcelona ochotná zaútočiť na tínedžera alebo počká na skúsenejšiu možnosť podľa Xaviho požiadavky.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: football-espana.net

.