Xavi sa po zápase Getafe 0:0 v Barcelone obul do rozhodcov: „Bola to úplná hanba“

Zdieľať:

Barcelona odštartovala svoju sezónu v La Lige 2023/24 sklamanou bezgólovou remízou s Getafe v Coliseum Alfonso Perez.

Netreba dodávať, že zápas bol plný kontroverzií, tréner Barcy Xavi po zápase dôrazne dohovoril rozhodcom.

„Zápas bol násilný, pretože im rozhodca dovolil, aby nás faulovali. Pre nás volajú všetko, ale dovolia im robiť, čo chcú. Predávame La Ligu ako produkt, ale toto je to, čo máme,“ povedal Xavi na tlačovke po zápase.

„Rozhodca ma vylúčil za to, že som mu povedal, že bolo príliš veľa faulov. Dovoľujú im príliš veľa faulovať,“ dodal. “Toto je úplná hanba.” Vo futbale potrebujeme efektívny čas. Robíme zo seba hlupákov.”

„Nedávno nám na stretnutí s rozhodcami povedali, že sa nás ako manažérov budú snažiť chrániť. Ale nie, robia presný opak toho, čo povedali, že urobia,“ dodal.

Keď hovoril o druhej žltej karte pre Raphinhu, kvôli ktorej bol vylúčený, Xavi povedal: „Raphinha sa mýlil, ale správal sa tak, pretože sa dialo toľko vecí a rozhodca neodpisoval fauly. Rozhodca vôbec nemal kontrolu nad zápasom.”

Xavi však opäť kritizoval rozhodcov za ďalší incident, ktorý sa točil okolo Gaviho a ruky od VAR.

„Gaviho ruka je vymyslená. Rozhodca nás stál hru, musí sa to vysvetliť,“ povedal. „Od Gaviho to nebola ruka. Povedali nám, že sa chystajú vyvolať len veľmi jasné ruky. nerozumiem. Je to vtip.”

Gaviho ruka prišla počas jedného z útočných snáh Barcelony, keď útočníka fauloval obranca Getafe.

Barça si okamžite vypýtala penaltu, no VAR ju zamietol. Technika namiesto toho upozornila Gaviho na ruku, aj keď sa mladík lopty ani nedotkol.

Frustrovaný týmto nešťastím Xavi ďalej označil La Ligu za neúspešný produkt. „Ak predávame La Ligu ako produkt, ktorý sme dnes videli, zlyhávame. Nie je to pozitívne,“ povedal. “Povedal by som Javierovi Tebasovi, že jeho produkt je hanba.”

„Je normálne, ak sa ľudia nudia alebo nechcú pozerať futbal. To, čo sme dnes videli, nebol futbal, bola to úplná hanba. Tento produkt je hanba a ľudia ho nechcú konzumovať,” dodal.

Xaviho sa pýtali na jeho prístup pri výbere mužstva aj v defenzíve, vpravo operuje Ronald Araujo.

„S Araujom a Koundém sme sa všetci zhodli, že pre Arauja je lepšie hrať vpravo. Diskutovali sme o tom s nimi a cítia sa príjemne. V skutočnosti je to však trojčlenná línia,“ odpovedal.

Nakoniec Xavi ocenil svojich hráčov a tím za to, že vynaložili statočné úsilie, a dodal: “Som hrdý na svoj tím.”

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: tribuna.com