Yamal by mohol od novembra do decembra vynechať niekoľko zápasov

Zdieľať:

Yamal absolvoval svoj seniorský debut na konci minulej sezóny, po ktorej urobil veľký dojem počas predsezónnej prípravy.

Jeho výkon v zápase Joan Gamper Trophy proti Tottenhamu Hotspur bol radosťou pozerať, pričom pozoruhodný bol aj jeho výkon pri remíze proti Getafe.

Existuje teda šanca, že Yamal by mohol začať svoj debut v základe zajtra, keď bude Barcelona čeliť Cadizu v La Lige.

Barcelona sa však možno bude musieť zaobísť bez Yamala o takmer mesiac neskôr kvôli medzinárodným povinnostiam.

Mundo Deportivo skutočne hlási, že Yamal bude povolaný španielskym národným tímom na majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov, ktoré sa budú hrať v Indonézii.

Yamal by ako taký nebol k dispozícii pre výber do Blaugrana od novembra do 3. decembra za predpokladu, že sa La Rojitas dostane až do finále turnaja.

Tento 16-ročný hráč bol kľúčovou súčasťou tímu Španielska do 17 rokov, ktorý sa začiatkom tohto roka prebojoval do semifinále UEFA Euro U-17 a skončil ako spoločný najlepší strelec súťaže so štyrmi gólmi.A je isté, že bude povolaný do kádra aj na Majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov v Indonézii.

Yamal bude chýbať v ligových zápasoch proti Realu Sociedad, Deportivo Alaves, Rayo Vallecano a Atletico Madrid, ak Španielsko na turnaji postúpi.

Spolu s týmito zápasmi môže byť Yamal nedostupný aj na dvoch skupinových zápasoch Ligy majstrov.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com