Xavi: Som spokojný, v klube ktorý milujem

Zdieľať:

Dnes nás čaká ďalšie kolo La Ligy, stretneme sa v ňom s nepríjemným Villarealom pod vedením nášho bývalého trénera Quiqeho Setiena. Prinášame vám tlačovú konferenciu Xaviho pred týmto zápasom.

Rubiales

“Rád by som vyjadril svoj názor na ženský futbal a federáciu. Chcem vyjadriť svoju bezvýhradnú podporu  Jenni a všetkým hráčkam a odsúdiť správanie prezidenta RFEF, ktoré považujem za neprijateľné. Chcem tiež vyjadriť svoj smútok nad skutočnosťou, že nehovoríte o titule a hovoríte len o správaní, ktoré je neúnosné. Musíme podporovať Jenni a hráčky.”

 

Zápas

“Očakávam veľmi vyrovnaný zápas, myšlienka hry je podobná ako u nás. Dobre tlačia najmä doma. Majú veľmi dobré mužstvo, najmä v strede poľa. Myslím si, že hra závisí od toho mať loptu, to je to, čo Setién a Villarreal hľadajú“.

 

Pedri

“Zranenie je podobné tomu, ktoré mal. Uvidíme, aké budú jeho pocity pri návrate. Postará sa o seba, odviedol mimoriadnu prácu, aby nabral svalovú hmotu. To o čo sa snažíme, je predchádzať zraneniam a snažiť sa zabrániť tomu, aby sa opakovali. Ale je to súčasť hry a športu všeobecne. Pre mňa je to veľmi dôležitý hráč. Dáva nám tvár. Ale existujú alternatívy: Gündogan, Romeu, Frenkie, Casadó…”

 

Osobná situácia

“Som pokojný, šťastný, v mojom milovanom klube. Je privilégium byť tu. V mojom prípade sa nič nemení.”

 

Lewandowski

“Je pokojný a chce prispieť gólmi, dáva nám iné veci. Nie je taký efektívny ako inokedy, ale dá gól. Som šťastný, pretože pôsobí spokojne a šťastne.”

 

Abde

“Hráči musia pochopiť, že nezáleží až tak na tom, byť v základe  alebo náhradníkom. Nedávno sme vyhrali do značnej miery kvôli piatim, ktoré prišli na ihrisko v druhom polčase. Som s ním veľmi spokojný.  Mám ho veľmi rád, ako profesionála aj ako človeka. Počítam s ním. Počas sezóny nám môže veľmi pomôcť“.

 

Vaša obnova

“Neviem, všetko prebieha.  Novinky budú oznámené. Som šťastný a v dokonalom súlade s prezidentom. Nebudú žiadne problémy.”

 

Celtic-Real Madrid

“Vždy bude ťažké vyhrať túto ligu, vždy tu budú kontroverzie rozhodcov, rád by som si vypočul rozhodcov, keďže všetko je otvorené, mali by sme počuť rozhovory rozhodcov. Chcel by som. Takto vidíme, čo sa deje a čo pískajú, čo vidia“.

 

Koundé

“Hráč musí byť tam, kde ho treba. Je to líder. Bol to veľkolepý podpis. Vie sa prispôsobiť pozícii ale nehovoril som s ním.”

 

Ferran Torres

” Je to príklad toho, ako pracuje, ako trénuje, jeho gól bol dôležitý. “

zdroj: Marca.com

Foto: TwitterX/FCB