Xavi: Ferran je príkladom

Zdieľať:

Klubový futbal sa vracia po reprezentačnej prestávke späť a Blaugranas čaká hneď v prvom zápase náročný súper. Podarí sa nám doma vyhrať proti Realu Betis? Na túto a mnoho ďalších otázok odpovedal na tlačovej konferencii Xavi Hernandez.

Zápas

” Myslím si, že všetci sa vrátili zdravý, okrem Gündoganovho úderu. Máme k dispozícii všetkých. Betis je skvelý tím, technicky jeden z najlepších. S futbalistami na dobrej úrovni. Pellegrini má rád dobre vybavených hráčov.  Bude to ťažký zápas. Bude kľúčové získať loptu, mať ju dlho a hrať vysoko… Je to ťažký súper. Potrebujeme podporu fanúšikov. Máme tri zápasy doma a potrebujeme ich.“

 

Lamine Yamal

“Je zvláštne, že pred tromi dňami ste mi povedali, aby toľko nehral a teraz by mal hrať viac. Ujasnime si to. Budeme sa oňho starať, preto bude úloha Bojana dôležitá. Dôležitý bude aj naďalej, či bude hrať viac alebo menej. Musíme sa oňho starať. Môže byť naďalej veľmi dôležitý. Má dobre vybavenú hlavu, talent, osobnosť…”

 

Nová zmluva

“Hovoril som o tom s Decom, prezidentom, Mateuom, predstavenstvom, pre mňa je dôležitý výkon na ihrisku. Ak neexistujú žiadne ciele, dlhá zmluva nestojí za to. Ide o výkon a dosahovanie úspechu na základe titulov. Tréner Barcy je pod tlakom. Som však veľmi nadšený. Moje obnovenie bude oznámené čoskoro.”

 

Kalendár

“Veríme, že káder stačí na toľko zápasov, káder je dobrý, konkurencieschopný. Je úzky, ale veríme hráčom z La Masie.“

 

Abde

“Máme možnosť spätného odkúpenia, nestratili sme ho úplne. Stratili sme ho kvôli jeho osobnému rozhodnutiu, chcel hrať každý zápas a každú minútu. A to nemôžeme zaručiť. Prajem mu len to najlepšie.”

 

Gündogan a Araujo

Gündogan dostal úder, uvidíme, ako na tom bude. Zajtra sa rozhodneme, ale bude k dispozícii. Ronaldovi sa darí veľmi dobre, tento týždeň bude natrvalo k dispozícii.”

 

Ferran Torres

” Prakticky sa mu všetci smiali že nebol dobrý, a pozrite sa, čo urobil. Je príkladom, máme v neho dôveru.”

 

Pedri

“Vinicius  je zranený, v City sú zranenia, zranenia sú vo všetkých tímoch a športoch. Telo si povie dosť. Musíme robiť preventívne opatrenia. Stalo sa to aj mne. Je tam únava, stres… Minimalizovali sme veľa zranení.“

Zdroj: Marca

Foto: TwitterX-FCB