Xavi: Je čas urobiť krok vpred

Zdieľať:

O pár hodín nás čaká úvodný duel tohto ročníka Ligy Majstrov proti Belgickým Antverpám. Pred zápasom sme si mali možnosť vypočuť tlačovú konferenciu nášho trénera Xaviho Hernandeza ktorej zhrnutie vám v tomto článku prinášame.

Debut

“Je čas urobiť krok vpred. Minulý rok sa nám v domácich súťažiach darilo, ale musíme urobiť krok vpred. V tejto súťaži musíme byť konkurencieschopný, potrebujeme fanúšikov.”

 

Cieľ

“Dnes sme analyzovali Antverpy. Je dôležité vedieť, že je to najvyššia súťaž na európskej úrovni a hráči sú veľmi motivovaný. Nesmieme stratiť našu osobnosť. V sobotu sme videli výborný tím s brilantnými momentami. Minulý rok nás táto súťaž stála veľa síl no výsledkovo sa nám nedarilo, teraz je čas dosiahnúť výsledky. Chceme urobiť skok, herne aj výsledkovo. Minulý rok sme herne boli dobrí, ale  na výsledok to  nestačilo. Dobre sme sa posilnili, ale musíme to ukázať. Tu nejde o slová, ale o činy.”

 

Van Bommel

“Mám skvelé spomienky na Van Bommela ako na spoluhráča tak aj na súpera. Bol silný, vedel streliť gól… Ako človek bol dobrým spoluhráčom a priateľom. V Antverpách odvádza skvelú prácu. Vyhrali ligu, je to veľmi dynamický súper, fyzicky silní, vyčnievajú u nich krídla. Miešajú mladosť so skúsenosťami. Majú dobrého brankára.”

 

Európa

“Všetci máme mimoriadny tlak, ale je to vítané. Mám rád výzvy. Teraz je čas to v Európe zlepšiť. Sú to výzvy, ktoré som si stanovil aj ja. Hráči sú tiež veľmi nadšení.”

 

Ferran Torres

“Povedal mi, že potrebuje mať dobrú predsezónu, dali sme mu potrebný čas, aby to dokázal. Vidíme ho trénovať. Tá práca, námaha, obetavosť, vždy ju mal, či už mu to išlo alebo nie.”

 

Minulý rok

“Nemali sme šťastie na žreb. Zajtra hráme proti majstrovi belgickej ligy. Je to pre nás potvrdenie toho že v Lige majstrov vieme dobre konkurovať.”

 

Araujo

“Podľa jeho pocitov by mohol hrať. Ale nestojí to za to. V sobotu bude s tímom. Bude na tom najlepšie a bude k dispozícii na súpiske.”

 

Sezóna

“Vždy verím, musím byť pozitívny. Ale vždy vidím všetko pozitívne, neviem, či je to dobré alebo zlé. Musím však zastaviť eufóriu okolo zápasu s Betisom a povedať hráčom, že sa urobili aj veci, ktoré neboli dobré.”

 

Cieľ

“Na ihrisku Bayernu a Interu som si všimol rešpekt, ale musíme si ho zaslúžiť predovšetkým na mediálnej úrovni. V tejto súťaži musíme urobiť krok vpred, od roku 2015 sme ju nevyhrali a musíme o ňu aspoň dobre súťažiť.”

 

Pedri

“Ide mu to veľmi dobre, má dobré pocity, ešte má čo robiť. Dôležité je, že sa dobre zotavuje a hlavne sa čoskoro vráti, dôležité je, že sa vráti.”

 

Šampióni

“Latka je veľmi vysoko, je to dôsledok Barcy v posledných rokoch. Za posledných 10 rokov predchádzajúcej etapy vyhrali štyri Ligy majstrov.”

zdroj: Marca.com

foto: TwitterX/FCB