Fermin chce stráviť celú kariéru v klube: „Chcem tu zostať navždy“

Zdieľať:

20-ročný stredopoliar Barcelony Fermin Lopez povedal, že chce byť hráčom jedného klubu, pretože chce zostať v Bluagrana po zvyšok svojej kariéry.

V rozhovore pre SPORT mladý stredopoliar hovoril o viacerých aspektoch svojej hráčskej kariéry, vrátane skúseností z El Clasica, prestupu do Barcelony a ďalších.

Stredopoliar prezradil, že sa s Gavim stretol počas pôsobenia dvojice v Betise a keď hovoril o ich prestupe do Barcelony, spomenul si..

“Áno áno. My [Gavi a Fermin] sme neboli v jednom tíme, pretože je o rok mladší ako ja, ale je pravda, že sme sa videli v šatni.

Pri prestupe do Barcelony z akadémie Betis povedal: „No… Pamätám si, že to bol môj otec, raz v aute. Povedal mi: ‚Ahoj Fer, a keď príde Barça alebo Madrid, čo budeme robiť?‘“

“V tom čase už bol o mňa záujem a samozrejme sa ma pýtali na môj názor, či chcem odísť… Až kým mi jedného dňa nepovedal, že ma chce Barca a čo by sme mali robiť,” povedal.

Keď sa ho pýtali na jeho odpoveď na prístup Barcelony, vysvetlil: „Povedal som: ‚Oci, oci, odchádzame, odchádzame. Nemyslel som na to.”

„Áno, je pravda, že neskôr, keď čas plynul a blížil sa čas odchodu, som mal ťažké časy, pretože som bol veľmi malý a nechcel som byť oddelený od rodičov a priateľov.

“Ale to, čo som tu zažil, keď som vstúpil do La Masie, aj keby to bolo veľmi malé, nevymenil by som to za nič.”

20-ročný hráč strávil sezónu 2022/23 hosťovaním Linares v Primera Federacion a jeho pôsobenie sa ukázalo ako celkom úspešné. Na otázku, prečo išiel na hosťovanie, povedal:

„Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, pretože som vždy chcel byť tu a vidieť, že musíte odísť, aj keď to bolo hosťovanie.

„Ale povedali mi, že nebudem mať veľa minút v rezervnom tíme a že najlepšie bude, ak pôjdem na hosťovanie a budem hľadať najlepšie riešenie, ktorým bol Linares. A pravdou je, že sa mi tam darilo veľmi dobre.“

Dodal: „Pamätám si, že som sem prišiel v lete, blížila sa predsezóna a koordinátori sa so mnou stretli.

„Povedali mi, že budem s Xavim prvý týždeň a že sa rozhodnú, či pôjde na turné alebo sa vrátim do Barçy Atlètic.

„A na tréningu je pravda, že som sa cítil dobre. Snažil som sa vydať zo seba to najlepšie, Xavi si ma všimol a chcel ma vziať na turné.“

Keď sa ho pýtali na jeho výber na predsezónne turné, povedal: „Vidíš! Bežal som zavolať rodičom, aby som im to povedal, pretože som to nečakal. Iní kolegovia o tom vedeli už skôr, no mňa to prekvapilo. Keď mi to povedali, veľmi ma potešily.”

Keď Barcelona nastúpila proti Realu Madrid v predsezónnom Clasicu, Fermin začal na lavičke a spomenul si na celý incident vysvetlením:

„Začal som zápas na lavičke a pravdou je, že som nečakal, že nastúpim, pretože to bolo clasico a nie sú tam žiadne priateľské zápasy, musíte ísť a vyhrať ho so všetkým.

“Ale zrazu Óscar posiela mňa a Raphinhu, aby sme sa zahriali.” Vtedy som bol trochu ostražitý. Zohrievali sme sa veľmi málo, šesť minút, a povedali nám, aby sme nastúpili. Xavi mi pomohol byť pokojnejší.

Prezradil aj radu, ktorú mu Xavi dal predtým, ako nastúpil. “V USA Clasico mi Xavi povedal, aby som mal osobnosť a všetko nakoniec dopadlo dobre.”

Napokon, keď sa ho pýtali na plány do budúcnosti, stredopoliar nechal všetko otvorené, hoci priznal, že v Barcelone chce pokračovať navždy.

“Chcem zostať v Barcelone navždy,” povedal.

„Človeče, chcel by som byť v prvom tíme a pokračovať tu. Dúfam, že tu budem vždy, ale hej, nikdy nevieš. Je to najlepší klub na svete a každý rok prichádzajú tí najlepší. Nikdy nevieš.”

Zddroj: barcauniveral.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com