Prezident La Ligy zdieľa svoj postoj k tomu, či by mal prezident Barcelony odstúpiť z funkcie kvôli obvineniam z úplatkárstva

Zdieľať:

Šéf La Ligy Javier Tebas sa nedávno objavil na „Sports Breakfast“ organizovaných Europa Press, kde sa pozornosť sústredila na boj proti pirátstvu v oblasti športových podujatí.

Ako prezident ligy kládol výrazný dôraz na prebiehajúci boj proti pirátstvu. Po skončení podujatia sa Tebas stručne vyjadril k „prípadu Negreira“ aj k prezidentovi Barcelony Joanovi Laportovi.

Keď sa ho na túto záležitosť pýtali, povedal: „Zatiaľ som pesimistický, pokiaľ ide o archiváciu ‚prípadu Negreira‘,“ cituje Mundo Deportivo.

Okrem toho sa ho spýtali, či by mal Laporta odstúpiť zo svojej funkcie, na čo povedal: „Je to jeho rozhodnutie, nie moje“. Na druhej strane, keď ho zavtipkovali o Laportovej reakcii a kampani z Madridu pre ‚prípad Negreira‘, jednoducho povedal: „Opýtajte sa jeho“.

Len pred pár dňami sa objavili správy, že Laporta čelí obvineniu z úplatkárstva v prípade Negreira, pričom súdne konanie vedie vyšetrujúci sudca Joaquin Aguirre.

Aguirre oznámil svoje rozhodnutie Laportovi v písomnom liste, v ktorom v tom istom oznámení načrtol dôvody svojich obvinení proti prezidentovi Barcy.

V reakcii na obvinenia Laporta verejne vystúpil, v ktorom obvinil Madridismo za touto udalosťou. Zároveň však uistil, že tím bude bojovať a vyjde víťazne.

„Sme zvyknutí proti tomu bojovať. Toto Madridismo je v médiách, vo svete športu. Musíme to akceptovať ako normálne, ale ako Culés musíme vedieť, že s tým musíme súťažiť.

“Panikária, že zopakujeme to, čo sme už urobili, že znova všetko vyhráme.”

Naposledy prezident La Ligy hovoril o tejto záležitosti počas inštitucionálneho podujatia v Cádize, kde povedal: „Sudca uplatňuje logiku, ale nezastaví sa pred ničím, mám v tom jasno.

„S Laportom veľa nehovorím, hovorím ako právnik, mám pocit, že z toho sú nejaké platby viceprezidentovi Technickej komisie rozhodcov.

“Neviem, či úplatkárstvo, športová korupcia, iní hovoria o praní špinavých peňazí, neviem, ale nemám ten pocit.”

Zdroj: barcauniverasl.com

Foto: marca.com