Xavi: Verím v poctivosť rozhodcov

Zdieľať:

Dnes o 16:15 nás čaká jeden z najdôležitejších zápasov v tejto sezóne proti nášmu odvekému rivalovi v podobe Realu Madrid. Ako zvládnu Blaugranas prvé El Clasico na štadióne Montjuic? Nastúpi niektorý zo zranených hráčov do zápasu? Aj na tieto otázky sa snažil odpovedať Xavi Hernandez na tlačovej konferencii.

Zápas

“Predstavuje veľa. Je to El Clasico, všetci hráči na celom svete ho chcú hrať. Dorazili sme dobre, čo sa týka hry a pocitov. Prišli sme po dvoch víťazstvách. Bolo by to povzbudenie pre morálku a sebavedomie. Je to životne dôležité pre víťazstvo v lige, posunuli by sme sa dopredu v poradí. Každý chce hrať. Teší ma odhodlanie všetkých.”

 

Zranenia

“Aj mňa prekvapili. Každý tam chce byť, uvidíme zajtra. Pocit je veľmi dobrý. Uvidíme, ako sa kto bude cítiť.”

 

Lewandowski

“Nebudem dávať žiadne rady o zostave.”

 

Pedri

“Každý chce hrať. Ale trénerský štáb nechce nikoho nútiť. Sú oddaní tímu. Uvidíme zajtra.”

 

Vinicius

“Máme Cancela, jeho prirodzená poloha je vpravo vzadu. Ale môže byť ľavý obranca, pivot, je všestranný, dynamický.”

 

Základná XI

“Budú hrať tí lepší, tí stopercentní. Nemôžeme urobiť chybu, že nasadíme tých, ktorí nie sú stopercentní.”

 

Gil Manzano

“Počítač rozpoznal rozhodcu, čím menej sa o ňom bavíme, tým lepšie. Vždy hovorím, že verím v poctivosť rozhodcu… že koná čo najférovejšie.”

 

Madrid

“Zmenil sa, teraz hrá s dvoma útočníkmi. Vinicius a Rodrygo výrazne vynikajú. Musíme ich sledovať. Vaverde, Bellingham… je to skvelý tím.”

 

 

Oriol Romeu

“Oriol a stredopoliari musia byť pozorný. Musíme byť opatrný. Musíme byť pozorný na prechody a protiútoky Realu Madrid.”

 

Joao Felix

“Zajtra je vhodný čas na strelenie gólu. Dobre sa adaptuje na pozíciu. Je tvorcom hry so slobodou. Má talent.”

 

Pedri

” S Pedrim sme si stanovili termíny. S Pedrim ani so zvyškom nie je problém. Zajtra sa rozhodneme.“

 

Xaviho debut v El Clasicu

“Pamätám si, že tam bolo viac nervov, emócií… je to ťažké, lebo srdce je veľmi horúce. Hlavu však treba udržiavať v pohode. Ovládanie je základ.”

 

Rivalita

“Je to jedna z najväčších. Ale také sú aj  River-Boca, Sevilla-Betis, baskické derby…”

 

Gavi

“Veľmi s nami dozrel. Jeho kontrola je obrovská. Ak si dobre pamätám, prvý rok ho vylúčili. Vkladá do toho vášeň a dušu. Je zásadný pre tím.”

 

Bellingham a Joao

“Je to veľmi dôležité pre Real Madrid. A Joao  pre nás tiež. Obaja sú a môžu byť rozhodujúci pre svoje tímy. Dúfam, že zajtrajšok bude viac pre Joaa.”

 

El Clasico

“Chcem súťažiť, hrať, užiť si to… je to veľmi dôležitý zápas. O ničom nerozhodne, ale radi hráme takéto typy zápasov. Sledujem Viniciusa a Bellinghama. Ancelotti? nebudem vyvolávať kontroverzie.”

zdroj: Marca.com

foto: X-FCB