Odvolanie Barcelony proti červenej karte Vitora Roqueho zlyhalo

Zdieľať:

Odvolanie Barcelony proti kontroverznej červenej karte Vitora Roqueho pri minulom víťazstve nad Alavesom bolo neúspešné.

Barca sa proti rozhodnutiu odvolala, pričom Xavi označil vylúčenie za „veľmi nespravodlivé“ a označil to za „ďalšiu chybu“ zo strany rozhodcov.

Súťažný výbor však pozoruhodne zamietol odvolanie, čo znamená, že Vitor Roque je suspendovaný na ďalší zápas proti Granade.

Tu je to, čo bolo povedané, podľa Gerarda Romera.

„Tento výbor sa domnieva, že obrázky poskytnuté údajným klubom nepreukazujú existenciu zjavnej materiálnej chyby, pričom existencia kontaktu je evidentná.

„Inými slovami: neexistuje jasný dôkaz o tom, že varovaný hráč nevykonal činnosť, ktorá bola zaznamenaná v zápisnici. Opakované prezeranie obrázkov skrátka neumožnilo tejto komisii bez akýchkoľvek pochybností dospieť k záveru, že akcia sa neudiala tak, ako ju opísal rozhodca, a v konečnom dôsledku dokázať podstatnú chybu zjavnú v správe rozhodcu.”

Uvidí sa, ako bude Barcelona reagovať na túto správu, ale musia byť nahnevaný, že rozhodnutie platí najmä vzhľadom na množstvo kontroverzných rozhodnutí, ktoré sme v tejto sezóne videli.

Toto rozhodnutie tiež necháva Xaviho na víkend naozaj málo útočných možností. Joao Felix a Ferran Torres sú stále zranení, zatiaľ čo Raphinha by sa mal vrátiť, ale nie je jasné, či bude pripravený nastúpiť.

Zdroj: barcablaugranes.com

Foto: thetimeson.ru