Bývalý hráč Barcelony ľutuje odchod z klubu v roku 2021: „Urobil som chyby“

Zdieľať:

Pod vážnymi finančnými problémami Barcelonu v posledných troch až štyroch rokoch držala nad vodou hlavne La Masia, pričom akadémia vyprodukovala na ihrisku niekoľko talentov svetovej triedy.

Keď už o tom hovoríme, Barcelona prepustila spomínaného Moribu v lete 2021, keď stredopoliar požadoval smiešnu zmluvu napriek tomu, že mal len 18 rokov.

Barça samozrejme nebola pripravená splniť jeho požiadavky a v dôsledku toho v lete prestúpil do RB Lipsko. Jeho kariéra je odvtedy do značnej miery chaotická.

Po nevydarenej polsezóne v Lipsku nastúpil na hosťovanie do Valencie, ani tam nedokázal zaujať. V Bundeslige sa mu nepodarilo získať herný čas a teraz sa pripojil k Getafe na hosťovanie do konca sezóny.

„Urobil som chyby a o tom je život, učiť sa, čo človek urobil. Veľmi milujem klub môjho života, Barcelonu. Urobil som chyby a teraz som v bode, kedy chcem, aby každý videl hráča, ktorého videl,“ povedal Moriba počas tlačovky s Getafe (h/t BarcaBuzz).

“Teším sa, že tu (v Getafe) začnem hrať, pretože ma všetci začnú rešpektovať tak ako oni. Či už bolo prijaté správne rozhodnutie (pri odchode z Barcelony), pravdou je, že som teraz šťastný, že som tu, a chcem ukázať, že som stále rovnaký a chcem na tom pracovať,“ dodal.

Už vo štvrtom klube svojej kariéry má Moriba stále iba 21 rokov. Toto kúzlo Getafe by sa dalo napraviť, ale definitívne sa stal prípadovou štúdiou pre hráčov La Masie, ktorí v Barcelone uprednostňujú peniaze pred trpezlivosťou.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com