Barcelona sa dohodla na predĺžení zmluvy s Yamalom do roku 2030, keď dovŕši 18 rokov

Zdieľať:

Drahokam La Masie Lamine Yamal si zabezpečil svoju budúcnosť v Barcelone, pričom správa z Mundo Deportivo potvrdila, že 16-ročný hráč sa zaviazal k tímu do roku 2030.

Je potrebné poznamenať, že Yamalov prvý kontrakt s Barcelonou sa datuje do októbra minulého roka a keďže tím z Katalánska poznal potenciál mladého útočníka, vložil doň klauzulu v hodnote 1000 miliónov eur.

Keďže Yamal je stále neplnoletý, Barcelona potrebovala splniť zákonnú legislatívu, a preto ho mohla podpísať len na tri sezóny.

Zástupca Yamala Jorge Mendes a vedenie Barcelony si boli dobre vedomí sľubného talentu, ktorým mladý útočník disponoval.

Mendes, ktorý pôsobil ako zástupca Yamala od predchádzajúcej sezóny, úzko spolupracoval s klubom pri vytváraní plánu, ktorý by sa uskutočnil na konci druhej sezóny v roku 2025.

V tej chvíli, keď Lamine Yamal dosiahne vek 18 rokov a stane sa právne spôsobilým uzatvárať dlhodobé zmluvy, bolo dohodnuté predĺženie jeho spolupráce s Barcelonou do roku 2030.

Predpokladá sa, že po sezóne 2025 sa Yamal zaviaže k ďalším piatim sezónam s klubom, čím predĺži partnerstvo, kým nedosiahne vek 24 rokov.

Tento strategický prístup nielenže zabezpečuje budúcnosť mladého talentu v Barcelone, ale odráža aj vzájomnú dôveru a predvídavosť, ktorú zdieľajú hráč aj klub.

Yamal bol v tejto sezóne nepochybne najvýraznejšou hviezdou Barcelony, keď v 35 zápasoch vo všetkých súťažiach zaznamenal päť gólov a sedem asistencií.

Výsledkom je, že 16-ročný hráč nastúpil do každého zo svojich posledných ôsmich zápasov vo všetkých súťažiach.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: fcbarcelona.com