Joan Laporta opakuje svoju túžbu udržať si hviezdu Barcelony

Zdieľať:

V Xaviho kádri je niekoľko hráčov, ktorí sú stále mladí a sú neoddeliteľnou súčasťou dlhodobého projektu klubu. Avšak kvôli napätým financiám katalánskeho subjektu boli niektorí z týchto hráčov v posledných mesiacoch spájaní s odchodom z klubu.

Jedným z takýchto hráčov je aj obranca Ronald Araujo, o ktorého sa intenzívne zaujímal nemecký klub Bayern Mníchov. Nemci v poslednom zimnom prestupovom období predložili Uruguajčanovi dve ponuky, ale ani jednu Katalánci neprijali.

Prezident Joan Laporta tiež vždy verejne deklaroval svoj zámer ponechať Ronalda Arauja v klube na ďalšie roky, a ako informovalo Mundo Deportivo, túto túžbu zopakoval v diskusii v médiách počas premiéry dokumentu „Origins“. zameral sa na samotného Arauja.

Na otázku, či nechať obrancu, prezident odpovedal: “Pre mňa na celý život.”

Laporta bol tiež plný chvály za Araujove príspevky na ihrisku i mimo neho: „Neobjavím Ronaldovu profesionálnu ľudskosť, ktorý je jedným z najlepších stredných obrancov na svete, ale čo chcem zdôrazniť, je jeho oddanosť klubu.”

„Ronald mal od prvého momentu veľmi silné odhodlanie, na ihrisku aj mimo neho, v tréningu, so svojimi spoluhráčmi, s personálom, a poviem, že pre Barcu je veľká hrdosť mať hráčov ako on, ktorí háji farby Barcy ako on. Nemôžem tu ísť ďalej, pretože dokument poslúži na to, aby ukázal, že ide o mimoriadneho a ľudského človeka.“

Na premiére boli prítomní aj ďalší významní jednotlivci vrátane viceprezidenta Rafa Yusteho a športového riaditeľa Deca. Na podujatí sa zúčastnil aj Xavi Hernandez spolu s niekoľkými hráčmi vrátane Gaviho, Cancela, Felixa a Raphinhu.

Zdroj: barcanewsnetwork.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com