„Budem dôležitý“ – Barcelona je presvedčená, že jeho šance prídu

Zdieľať:

Barcelona sa rozhodla priviesť ho do klubu v zime na žiadosť manažéra Xaviho. Klub sa rozhodol využiť platový priestor vytvorený po Gaviho zranení na konci sezóny na registráciu útočníka v januári.

Od svojho príchodu však Roque takmer pravidelne nehrával. 19-ročný hráč odohral iba 239 minút v 11 zápasoch vo všetkých súťažiach a strelil dva góly.

Dospievajúci Brazílčan však zostáva presvedčený, že jeho čas príde a bude pre tím dôležitým hráčom.

“Som si istý, že v Barcelone budem dôležitým hráčom.” Zápas od zápasu získavam sebavedomie,“ povedal v rozhovore pre Revista Barça (h/t Mundo Deportivo).

Roque však priznal, že má veľkú pomoc od svojich spoluhráčov, najmä od tých, ktorí hovoria po portugalsky, a povedal:

„Moja adaptácia bola veľmi jednoduchá. S Raphinhom, Cancelom, Joaom Félixom a Araujom sa rozprávam po portugalsky. Všetci mi veľmi pomáhajú, vždy ideme spolu a je radosť s nimi spolupracovať.”

„Gavi, Pedri, Fermín, Lamine… sú neuveriteľní. Som veľmi spokojný s tým, ako ma prijali. Bolo to pre mňa veľmi dôležité.”

Roque tiež uviedol, že sa veľa naučil hraním a tréningom po boku Roberta Lewandowského, no dodal, že najväčším prekvapením pre neho bola kvalita Frenkieho de Jonga.

„Nie, že by som to nečakal, ale to, čo teraz vidím, sa líši od toho, čo som videl v televízii z diaľky, a ten, kto na mňa urobil najväčší dojem, je Frenkie de Jong. Je veľmi dobrý a tiež skvelý človek.“

Barcelona má bohatú históriu s brazílskymi futbalistami, medzi inými legendy ako Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Dani Alves a Neymar, ktoré hrali za klub.

Keď hovoril o odkaze týchto legendárnych hráčov, Roque poznamenal: „Sú to veľkolepí, neuveriteľní hráči, ktorí sa zapísali do histórie Barcelony. Motivujú ma, aby som tu vybudoval svoj príbeh.“

„V hlave mám vždy myšlienku pomôcť tímu, či už ide o strieľanie gólov alebo asistencií. Prioritou je tím,“ zdôraznil ďalej.

Roque potom uznal, že jeho hra je štýlom podobná brazílskej legende Ronaldovi a povedal:

“Myslím si, že je to hráč, ku ktorému mám najbližšie. Keď som hral za Cruzeiro, mal som možnosť sa s ním stretnúť, veľa sme sa nerozprávali, bolo to tesne predtým, ako sa o mňa začala zaujímať Barca.”

Na záver Roque poďakoval fanúšikom Barcelony za jeho podporu a sľúbil, že bude bojovať o víťazstvo v Lige majstrov.

“Som veľmi šťastný za náklonnosť, ktorú mi fanúšikovia prejavujú. Vždy, keď idem na tréning, keď vchádzam na štadión, kričia moje meno: ‚Tigrinho, Tigrinho‘“

“Som veľmi vďačný za privítanie, ktoré mi poskytli. Uisťujem vás, že budeme bojovať o zisk titulu Ligy majstrov.”

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com