Flick: Yamal sa ešte musí zlepšovať

Zdieľať:

Dnes o 16:15 nás čaká prvý zápas po repre prestávke proti ťažkému súperovi z katalánska ktorým nie je nik iný ako Girona. S Gironou ťaháme sériu dvoch prehier v rade z minulej sezóny, podarí sa nám tento negatívny rekord prelomiť? Aj na toto odpovedal Hansi Flick na tlačovej konferencii pred zápasom.

Monako
“Nemyslím na štvrtok. Sústredím sa na zajtrajšok. Zajtra je deň a všetka moja energia je v Girone.”

Raphinha
“Nesúvisí to ani tak s trénerom ako s prostredím. Som veľmi spokojný s atmosférou, ktorú Deco spropagoval, novým kádrom. Je to signál, ktorý hráčom vysielame. Všetci dávame maximum, pozorujeme jeho vývoj od minulej sezóny a vidíme, že je na tom dobre a má rozhodujúcu úlohu.”

Lamine Yamal
“Myslím si, že Lamine je na vysokej úrovni, ale vo svojom veku sa môže a stále musí zlepšovať. Je fantastické vidieť, ako deň čo deň trénuje. Musí sa však posúvať vpred, zlepšovať sa, tvrdo pracovať… Ak chceš byť veľký šampión, nemôžeš odpočívať, musíš pracovať ďalej.”

Góly
“Súvisí to so sebavedomím hráčov, vášňou, tým, ako sme v súlade s myšlienkou hrať futbal. Našou myšlienkou je vyvinúť tlak na súpera a ak dokážeme skórovať, urobme to. Každý zápas je iný. Ak stratíme loptu, získame ju, vygenerujeme… V poslednom zápase sa nám darilo veľmi dobre. Keď vidíte hráčov, výkon, vzťah medzi fanúšikmi… Hráči sa vďaka fanúšikom cítia dvojnásobne motivovaní. “

Repre pauza
“Každý chce hrať, je pripravený hrať a rád hrá.”

Ansu Fati
“Sme veľmi radi, že je späť medzi nami. Pri pohľade na najbližšie týždne bude veľa príležitostí. Gavi sa zúčastnil časti tréningu a keď ho vidíte, ako miluje futbal a ako je šťastný , je to veľmi pozitívne. Je veľmi dobré mať ich oboch.”

Ballon d’Or
“Je to dobrá otázka. A nie je mojou úlohou vyjadrovať sa k tomu. Sú tu fantastickí futbalisti, veľmi kvalitní a ja nebudem ten, kto bude hovoriť. Nie je to moja práca.”

Držanie lopty
“Vieme, že jednou zo silných stránok Girony je držanie lopty a budeme sa musieť dobre presadiť, brániť ako tím. Musíme dobre obsadiť pozície, príliš sa nevzďaľovať od súpera. Pre našu obranu to bude skvelý zápas. Sme pripravení a dúfam, že to ukážeme aj zajtra. Chceme mať loptu, držanie lopty a ak to dosiahneme, máme veľkú šancu vyhrať.”

Girona
“Povedal som tímu, že máme štyri víťazstvá a chceme pokračovať touto cestou. Bude to ťažké, pretože Girona vie hrať, hrá dobre, bude to na vysokej úrovni. Po 4 víťazstvách musíme byť od začiatku stopercentný a každý zo seba vydať všetko.”

zdroj: Marca.com

foto: X/FCB