Xavi: Sme iný tím ako ten v januári

Zdieľať:

Tak ako pred každým zápasom aj včera náš tréner poskytol pre médiá tlačovú konferenciu ktorú vám teraz prinášame preloženú do nášho jazyka.

Dôležitosť skórovať ako prvý
„V dnešnej dobe, keď sú súperi uzavretí, dostať sa dopredu je v hre dôležité. Mať hráčov ako Adama, Ferran alebo Auba je dôležité, ako fungujú a aj presujú, ako hre rozumejú, sú v hre veľmi vyspelí. Oni robia rozdiel.“

Slabosť defenzívy
„Musíme sa zlepšiť v stratégiiz robíme chyby a sme nesústredení. Robíme veci dobre a potom niektoré zle, stále máme čo zlepšovať, musíme byť spoľahlivejší.”

Stávka s Puyolom
Pôjdeme na večeru rovnakým spôsobom. Je veľmi optimistický a má vo mňa veľkú dôveru a som rád, ale matematika hovorí niečo iné. Prial by som si, aby sme ho mali v šatni.”

Dest
„Darí sa mu, napravil veci v obrane, v útoku má odvahu, je na veľmi vysokej úrovni a sme šťastní. Mal nejaké nepohodlie v chrbte, ktoré mu neumožňovalo hrať a ukazuje, že má úroveň  nato hrať za Barcelonu.”

Zimné prestupy
„Bez nich by to bolo, samozrejme, ťažšie. Aubameyang ma neprekvapuje, má kvalitu a pracuje pre tím. Adama ma v rozhodovaní prekvapil, dospel. A Ferran mi pripadá ako futbalista inej úrovne, veľkolepý. Ako rozumie priestorom,  nestráca lopty, je svetovým hráčom. Je to veľkolepá posila a úžasný futbalista.”

Najlepšie dni sú späť
„Je tu nadšenie a musíme pokračovať v práci s rovnakou obetavosťou. Pocit je taký, že tím či už je to výhra, remíza alebo prehra, zo seba vydá všetko. Potrebujeme, aby boli fanúšikovia s nami.”

Barca ktorú chce vidieť
“Musíme sa zlepšiť. Stále strácame veľa lôpt, niekedy by sme sa mali hanbiť za stratu lopty, je veľa vecí na zlepšenie, ale je tu dôležité zlepšenie. Pokračujeme, ale musíme sa zlepšiť, nemôžeme povedať, že sme na veľmi vysokej úrovni, niekedy áno, ale inokedy nie.”

Góli proti Neapolu
„Toto je tiež DNA Barcy, ak na nás budú tlačiť vysoko, vytvorí sa priestor. Pamätám si, že Villa, Hristo alebo Henry strieľali góly do priestoru, nejde o protiútok, ale o využitie vytvorených priestorov. A skórovanie z rohov nemení štýl hry. Žiaden problém.”

De Jong
„Je na seba veľmi náročný a ten skvelý zápas, ktorý odohral jee ťažké zahrať lepšie. Trváme na tom, aby skúšal strieľať, je to skvelý futbalista, o tom niet pochýb. Psychicky je veľmi silný, robíme veľa individuálnych videí a pomáha mu to zlepšovať sa. Je veľmi skromný a je ťažké nájsť tento profil.“

22 dotykov a gól
„Viem, kde som, je to pozícia veľkej zodpovednosti a ide o dokonalosť, ide o víťazstvo.Som vo vysoko náročnom klube. Musíme vyhrávať a hrať dobre a vraciame sa k myšlienke hry, ktorá nás urobila skvelými, a to, aby sa ľudia stotožnili s hrou tímu, je základ. A viem, že tento týždeň sú chvály, ale rovnako sa to môže stať aj naopak.“

Williamsovci
„Sú veľmi rýchli, šikovní v protiútoku, využívajú priestory a ja si predstavujem Athletic v protiútoku a budeme ich musieť zastaviť, nebude to jednoduché. Majú veľmi vysokú úroveň, fyzicky aj technicky. Hovoríme o atletickom tíme s dôležitou generáciou hráčov.”

Inkasované góly
„Je to aspekt na zlepšenie, snažiť sa udržať čisté konto. Veríme, že vždy dáme gól a musíme si udržať čisté konto, minimalizovať chyby, nesústredenosť.“

Zápas
“Nemyslím si, že Marcelino veľmi zmení svoju predstavu o hre. Je to skvelý tréner, vyžaduje od nich veľa. Sú veľmi fyzickým rivalom, ktorý sa môže zatvárať alebo tlačiť nahor. Sú poslední, ktorí nás porazili. V stredu ich čaká pohárový zápas, možno najdôležitejší v ich sezóne. Chceme sa skonsolidovať. Sme iný tím ako ten, ktorý išiel v januári na San Mamés. Bude to komplikované, veľmi ťažký súper.”

Zmeny v zostave
„Trochu sme sa zmenili a oni urobili to isté. Ale zlepšili sme sa, máme väčšiu dynamiku. Hráči hrajú s väčšou istotou. Zlepšili sme sa, ale musíme to dokazovať v každom zápase. A proti súperovi, ktorý je veľmi fit. Vyhrali derby 4:0, sú v semifinále pohára. Musíme ukázať, že sme sa zlepšili.”

Memphis a Lenglet
“Sú stopercentní a dobre trénujú a ak nedôjde k žiadnemu výpadku, budú v kádri. Memphis musí byť dôležitý hráč ako Lenglet. Sú to dvaja dôležití hráči a bude to záležať na nich a ich výkone.“

Príliš veľa vzrušenia
„To je v poriadku, ale musíte byť realistický a rozvážny a pracovať s pokorou a pokojom. Ide to od zápasu k zápasu. Každá hra je finále. Nič nevylučujeme, ale vieme, že vyhrať ligu bude veľmi ťažké. Som rád, že prezident je horlivý a euforický, je to prirodzený vodca a myslím si, že je to v poriadku.“

zdroj: BarcaTV

foto: Twitter-FCB